NOM-Kansenkaart

Nul-op-de-meter Renovaties
huurwoningen en koopwoningen


Stroomversnelling

In 2050 alle woningen energieneutraal. Dat is in het energieakkoord afgesproken. Die horizon lijkt nog ver weg, maar er wordt hard gewerkt om die doelstelling waar te maken. Want 4,5 miljoen naoorlogse woningen verbeteren voor zowel huur-als koopwoningen, daar moeten we vandaag al mee beginnen. De leden van de stroomversnelling zijn bezig een gegarandeerd, onweerstaanbaar aanbod te ontwikkelen en de condities hiervoor te organiseren. Stroomversnelling vindt dat iedere woningeigenaar in Nederland moet kunnen kiezen voor een mooie, comfortabele en betaalbare woning. Maar waar staan de woningen die vandaag al interessant zijn om voor deze aanpak te benaderen?

Kansenkaart

Vanuit de beweging Stroomversnelling heeft stichting Kwartiermakers in de bouw in samenwerking met het platform Toegankelijke Energie Informatie de Kansenkaart ontwikkeld en toegankelijk gemaakt. Met de Kansenkaart het mogelijk om op basis van publieke informatie potentieel interessante woningen te selecteren voor Nul-op-de-Meter Renovaties.

Voor wie?

Gemeenten en woningcorporaties verkrijgen samen met de netbeheerder inzicht met de kansenkaart. Door de verkenning met de kansenkaart wordt het heel makkelijk inzichtelijk welke wijken en typen woningen het meest kansrijk zijn om nĂș al te renoveren naar Nul-op-de-meter. Marktpartijen kunnen zich gaan richten op de ontwikkeling van deze specifieke typen woningen. Daarnaast kan op basis van de kansenkaart een routekaart voor langere termijn opgesteld worden voor zowel de huurvoorraad als de particuliere woningen.

Wat zien we met de NOM Kansenkaart?

De kansenkaart combineert allerhande data, zoals BAG data, netwerkdata, vastgoeddata  en bewonersprofielen en specifieke interesse.
Door middel van een kleur wordt een indicatie gegeven of de business case voor renovatie interessant kan zijn. Tevens kan met een simpele beweging verder ingezoomd worden op de woning. Zie de demonstratiefilm of de brochure.

Aan de slag met de kansenkaart?


Naast toegang tot de kansenkaart begeleidt stichting Kwartiermakers in de bouw ook de eerste verkenning en data analyse van de kansenkaart per gemeente. Na de verkenningsfase wordt gezorgd voor de juiste verbindingen met marktpartijen en overige belanghebbenden. Zo ontwikkelt zich een strategisch onderbouwd plan van de aanpak voor verduurzaming van een gemeente op weg naar een energie neutrale woningvoorraad. 

NASLAG

Interesse?

STICHTING KWARTIERMAKERS IN DE BOUW

Arthur Lippus:06-22450588
Brigitte Berends: 06-50622616
Peter Linders: 06-53406221